Olvasási idő: 2 perc

Dennis Prager az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb politikai kommentátora tartott előadást az MCC Feszten „Media and free speech” címmel.

Prager bestselleríró, országosan sugárzott rádiós talkshow műsorvezető és a PragerU elnevezésű internetes platform társalapítója. A világ minden táján tartott már előadásokat, többek között Európában, Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és Ausztráliában.

Az identitásokat túlhangsúlyozó politika helytelen, ugyanis az egyetlen ami számít, az az Isten szemében levő egyenlőség. Ami ezen túlmegy, az nem más, mint politikai játszma-hangsúlyozta Prager.

A műsorvezető szerint nem azt nézi a baloldali politika, hogy valaki milyen nemzethez tartozik, hogy magyar, amerikai esetleg román-e, hanem azt, hogy valaki fekete vagy fehér, vagy éppen milyen nemhez tartozik.

A keresztény-zsidó gyökereket megtartó közép-európai kultúra igazi konkurenciája a baloldali, nemzeti és vallási hovatartozást nélkülöző nyugatnak-vallja Prager.

Prager Nonprofit oktatási médiavállalkozása, a PragerU a világ egyik legbefolyásosabb oktatási médiaoldalává vált. Csak 2020-ban a PragerU több mint 1,5 milliárd megtekintést ért el a YouTube-on és a Facebookon.