Olvasási idő: 3 perc

KáPé-szombat témája a debate volt. A vita művészetét az MCC Debate! verseny szervezőcsapata ismertette meg velünk.

"Már pénteken az az út maga nagyon élvezetes volt a sok nevetéssel, a jó zenei aláfestéssel és a vagány társasággal. A hosszú utat a regisztráció, illetve a közös vacsora követte, majd vásárlás és egyéb apróságok. Miután bematracoztunk egy termet, kezdetét vehették a szuper ismerkedős játékok és a maffiázás. Rég játszottam ilyen jót, hisz nagyon talpraesett és agyafúrt maffiákat sikerült kiválasztania a játékvezetőnek, akik már az elején kiiktatták az olyan fontos személyeket, mint például az orvos és a rendőrök. A KáPéntek csúcsa véleményem szerint az éjjelig nyúló beszélgetés volt. Szerencsére ez nem volt hatással a másnapi aktivitásunkra. 

A másnapi KáPé-szombat témája a debate volt. A vita művészetét az MCC Debate! verseny szervezőcsapata ismertette meg velünk. A mintavita keretében mi is tehettünk fel kérdéseket a vitázóknak, és úgy érzem nagyon talpraesett és kreatív válaszokat kaptunk. Ezután még pár értékes, könnyen alkalmazható tippet adtak arról, hogyan érdemes kihasználni a testbeszéd nyújtotta lehetőségeket, illetve hogyan válhatunk magabiztosabbá. A délutáni vitaköröket egy közös pizzázás, barátkozás, ismerkedés előzte meg. A délután folyamán két vitában is részt vehettem. Az elsőben mint vitázó, a második körben mint „értékelő”. A csapatunk nagyon vagány volt. Úgy érzem sokat tanultam a saját, illetve mások hibáiból is, amiket észleltem. Külön öröm volt hallani a jobbnál jobb érveket, cáfolatokat és keresztkérdéseket. A rövid kiértékelő után már csak a hazaút várt ránk. 

Kissé szomorú vagyok, hogy ezzel a sok érdekes emberrel valószínűleg csak a következő KáPé-szombaton találkozhatok, de nagy élmény volt őket megismerni, illetve velük vitába szállni. Remélem, mindenki tudja hasznosítani és fejleszteni az itt tanultakat, hisz érdemes ezzel foglalkozni. Már csak azért is, hogy az ember ne kerüljön kellemetlen helyzetbe, tudjon kiállni az igazáért, és megvédeni a nézőpontját!"

 Molnár Mónika, Márton Áron Főgimnázium