Olvasási idő: 2 perc

Erdélyben képviseltette magát az MCC Mentális Edzőterme május 20-21-én. Szombaton a többéves múltra visszatekintő nagyváradi Festum Varadinum közösségi eseményen lehetett kipróbálni az eszközpark innovatív készülékeit, vasárnap pedig Szatmárnémetiben, a városi családi napokon ismerkedhettek meg a modern technológiákkal a látogatók.

A mentális képességfejlesztés és a csúcstechnológiák világába Sörény Edina és Szuromi Márton, a Mentális Edzőterem munkatársai kalauzolták el a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A foglalkozásokon az érdeklődők szenzoros fejpánttal végezhettek meditációt, különböző audiovizuális hatásokat kibocsátó készülékkel aktivizálhatták vagy nyugtathatták magukat, de a kognitív képességet fejlesztő játékok és feladványok is óriási népszerűségnek örvendtek.

Az eszközök kipróbálása mellett izgalmas beszélgetések zajlottak az MCC standjánál, többek között a biohacking, a flow és a stresszkezelés témakörében. Az esemény népszerűsége jól mutatja, hogy a modern technológiák segítségével könnyebben lehet a fiatalabb generációt is preventív szemléletre és egészségtudatosságra sarkallni. Az MCC Mentális Edzőteremének célja többek között az optimális teljesítőképesség minél gyakoribb, tudatos előhívása, illetve valamennyi korosztály bátorítása a csúcstechnológiai megoldások alkalmazására.