Olvasási idő: 2 perc

A miskolci MCC EP-s diákja, Csernák Lili is a díjazottak között volt azon az innovációs ötletversenyen, amelyet a Miskolci Egyetem hirdetett meg hallgatói számára.

Lili, a vegyészmérnök, illetve gazdasági és menedzsment szakos hallgató volt már a tavalyi év innovációs versenyének abszolút győztese is – az akkor elnyert összegből ötletének megvalósítását tudta finanszírozni –, idén pedig a „Bioremediáció” című projektjével ismét meggyőzte a zsűrit felkészültségéről és ötlete piacképességéről. A most elnyert hárommillió forintot vállalkozása továbbfejlesztésére fordíthatja.

„Chill tÉr” nevű csapatával kidolgoztak egy termékcsaládot, amely válogatott laktobacilus törzsekből, többféle algafaj kombinációjából, valamint trópusi és mediterrán növényi kivonatokból tevődik össze, és ezek szinergiahatásban működve gátolják a gyulladásos meridiánok felszabadulását, ezzel elősegítik az emésztőrendszeri problémák javulását és a végső tünetként megjelenő depresszió kialakulásának megelőzését.

Mottójuk: “Stressz ellen a természet erejével!”, és ennek megfelelően terméküket is természetes, vegán és GMO-mentes kivonatokból készítik, és újrahasznosított csomagolásban dobják majd piacra.