Olvasási idő: 6 perc

Kis létszámú, de annál lelkesebb küldöttséggel érkezett az erdélyi Kolozsvári Egyetemi Program csapata a magyarországi Egyetemi Programosok téli táborába.

"Február 8-án, a szesszió utolsó napjaiban, az utolsó vizsga, több mint hat óra vonatozás és egy átszállás után megérkeztünk Ceglédfürdőre, az egyetemi téli tábor helyszínére. Az utunk jó hangulatban telt és a fáradságunk csak fokozta a nálunk is fáradtabb poénok terjedését. Amint megérkeztünk és elfoglaltuk a szobáinkat, igyekeztünk megismerkedni a budapesti MCC-s diákokkal. Meglepetésemre, nagyon sok ismerős arc fogadott, voltak e-KáPé-s barátok és ismerősök más MCC-s programokból is. Miután bemutatkoztunk a többieknek is, elkezdődött a Quiz Night, amelyen csapatokba rendeződve teljesítettünk különböző ügyességi játékokat és persze a quiz keretében még egy pár portás nevét is sikerült megtippelni. A játékok után elkezdődött a buli, ahol kitáncolhattuk magunkból a vizsgák fáradalmait. 

Másnap reggeli után kisebb előadásokkal folytattuk. Hallhattuk többek között az Erasmus-os tapasztalatokat, érdekességeket Budapest régi és új arculatáról, illetve bemutattuk a Kolozsvári Egyetemi Programot is. Ezután ebéd következett, utána pedig a társaság egy része fürdőzni ment, a többiekkel pedig különböző társasjátékokat játszottunk, beszélgettünk, ismerkedtünk. Vacsora után ismét egy nagyon vagány Erasmus–beszámolót, majd pedig colis legendákat hallgattunk, amelyek hatására kedvet kaptam ott lakni.? Este ismét a csapatjátékoké volt a főszerep, volt többek között csocsóbajnokság, és beerpong, aminek Kolozsváron is igen nagy hagyománya van az egyetemisták körében, ezért mi is, az erdélyi lányok is felvettük a versenyt. A mérkőzések után folytatódott a buli hajnalig, a szórakozás és a csapatépítés a két régió egyetemi programtagjai között. 

Másnap reggel persze nemcsak a felkelés volt nehéz, hanem a búcsú is. Miután elbúcsúztunk mindenkitől, elkísértek minket az állomásra, és mi folyattuk az utunkat egészen hazáig.

Összességében nagyon jól éreztem magam, hiszen nem csak a mi kis erdélyi „küldöttségünk” kovácsolódott össze, de az ottaniak is nagyon kedvesen és érdeklődéssel fogadtak minket, a tábor végére egy csapattá alakulva. Úgy érzem a tábor méltó befejezése volt az első vizsgaidőszakunknak. "

Győri Anett
MCC Kolozsvári Egyetemi Program első évfolyam
BBTE Kolozsvár, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar hallgató

"A táborban már a megérkezésünkkor nagyszerű hangulat fogadott minket. A többiekkel ellentétben, én senkit nem ismertem a magyarországi MCC-s csapatból. Ez nem maradt így sokáig, mivel mindannyian nagyon közvetlenek és barátságosak voltak, így aztán egy percig sem éreztük magunkat kívülállónak a társaságban. Elég gyorsan megismerkedtünk pár emberrel, a vacsora és egy welcome drink elfogyasztása után pedig már kezdődtek is a játékok. Bár a kvíz többnyire olyan kérdéseket tartalmazott, amikben mi, kolozsvári MCC-sek nem igazán voltunk jártasok, azért a többi játékban, ahol ügyességünket kellett próbára tenni, mi is nagyszerűen helytálltunk, és így a vegyes csapat végül a harmadik helyen végzett. Ezt a programot a hajnalig tartó szórakozás és tánc követte.

Másnap a reggeli után a program a diákok előadásaival folytatódott. Személy szerint úgy gondolom, mindegyik érdekes és hasznos volt. Többen is elmesélték élményeiket az Erasmus programmal kapcsolatosan. Betekintést nyerhettünk abba, milyen lehet az élet diákként Franciaországban vagy akár Koreában. Rám nagyon inspirálóan hatottak ezek a történetek, és meghozták a kedvemet az Erasmushoz. De persze nemcsak ebben az egy témakörben voltak előadások, hanem az élménybeszámolók mellett szó volt még Budapest építészetéről is, sőt még laza, humoros bemutatót is láthattunk, ami azért is tetszett különösen, mert véleményem szerint nagyon jó betekintést nyújtott a budapesti MCC-s életbe és annak fordulataiba. Az előadó lány ugyanis több mint öt éve lakik a coliba, megélt számtalan vicces és tanulságos szituációt, megszervezett legalább egy tucat rendezvényt és ezeknek a kulisszatitkaiba minket is beavatott. Természetesen mi sem lógtunk ki a sorból, és bemutattuk az MCC Kolozsvári Egyetemi Programját (KEP), amit elég nagy érdeklődéssel fogadtak a többiek. 

A második este nagyon vicces és kreatív ismerkedős játékokkal folytatódott, amit a beerpong és csocsóbajnokságok követték. Itt is nagyon jól éreztük magunkat, megismertük az ottani beerpong-szabályokat, és mi is elmondtuk a kolozsvári szokásokat, majd pár új játékkal is előrukkoltunk, amit a magyarországi csapat nagyon lelkesen fogadott, és akadt, aki szívesen ki is próbálta. Végül az előző naphoz hasonlóan, az éjszakát újabb bulival zártuk, arra pedig nem is akartunk gondolni, hogy másnap sajnos már indulunk is haza. 

Összességében azt tudom mondani, hogy nagyon jól telt ez a hétvége, egy nagyon barátságos és nyitott társaság részévé válhattunk. Sokat érdeklődtek nemcsak a KEP-ről, hanem általában a kolozsvári és erdélyi életről is. Örülök, hogy elmentem a táborba és megismerkedhettem ezekkel a nagyszerű emberekkel! Remélem, lesz még ehhez hasonló alkalom, én biztos nem fogom kihagyni! "

Váncsa Réka-Gabriella
MCC Kolozsvári Egyetemi Program első évfolyam
Sapientia EMTE Kolozsvár, Jogtudományok hallgató