Olvasási idő: 3 perc

Az MCC Európában elsőként, és világszinten is egyedülállónak tekinthető szakmai konferenciát szervez a globális migráció témakörében.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Európában elsőként, és világszinten is egyedülállónak tekinthető konferenciát szervez a globális migráció témakörében. Az MCC Budapest Summit on Migration – The Biggest Challenge of Our Time? című eseményre március 22–24. között kerül sor a Várkert Bazárban. A konferencián számos nemzetközi szakértő és kutató, valamint a döntéshozó és diplomáciai elit széles köre lesz jelen.  

A vendéglista igen változatos: többek között olyan előadókat hallgathat meg a közönség, mint Moszab Hasszán Juszef, aki a Hámász terrorszervezetében az izraeli titkosszolgálat egykori beépített ügynöke volt, vagy Ayaan Hirsi Ali, szomáli származású holland és amerikai állampolgárságú író, politikus és békenagykövet, aki Theo Van Gogh filmrendező meggyilkolása óta rendőri védelem alatt áll. 

Hogy mi teszi szükségessé az ilyen szintű szakmai konzultációt, arra Szalai Zoltán, az MCC ügyvezető igazgatója a következőképpen mutat rá: „Korunk sorskérdése a migráció. A rendezvénnyel egy olyan egyedülálló kezdeményezést kívántunk felvállalni, amely szakmai fórumot teremt a témában hitelesen és magas szakmai színvonalon nyilatkozó – esetenként különböző nézőpontokat valló – hazai és külföldi politikai-, tudományos- és közélet jelentős szereplői számára.” 

A több mint 20 országból érkező előadók felszólalások és TEDx jellegű prezentációk, illetve az angolszász minta szerint felépített viták keretében fejtik ki álláspontjukat a migráció társadalmi, gazdasági és éghajlati okairól, az EU jövőjéről, a tömeges migráció biztonságpolitikai kihívásairól és lehetséges megoldásairól.

Az esemény nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi honlapon lehet. Ugyanitt tájékozódhatnak az előadók listájáról és az esemény további részleteiről. Kövessenek bennünket az esemény Facebook-oldalán, hogy ne maradjanak le a legfrissebb információkról sem!