Olvasási idő: 2 perc

14 hallgatóval, 9 oktatóval és vendégkutatóval képviseltette magát az MCC a National Conservatism – The Future of the Nation State in Europe konferenciáján Brüsszelben.

A március 23-24-én megrendezett konferencia fő témáiként többek között az ukrán-orosz háborúra adott nyugati reakció, a nemzetállamokkal szembeni kihívások, illetve az európai értékek újradefiniálása is terítékre került. Szervezetünk fontosnak tartja, hogy egy ilyen nagy jelentőségű, tudományos és közéleti kérdéseket egyaránt megvitató konferencián képviseltesse magát, tovább bővítve ezzel nemzetközi kapcsolatrendszerét annak érdekében, hogy újabb és újabb nagynevű professzor, szerző és közéleti személyiség adhassa át tudását diákjaink számára.

Megtiszteltetés számunkra, hogy a konferencia prominens előadóinak listáját az MCC képviseletében Orbán Balázs kuratóriumi elnök, Demkó Attila, a Geopolitikai Műhely vezetője, Rodrigo Ballester, az Európai Tanulmányok Műhely vezetője, valamint Gladden Pappin és Werner Josef Patzelt vendégoktatók is erősíthették.

Diákjaink amellett, hogy érdeklődve hallgatták meg a kétnapos konferencia előadásait, számos izgalmas szakmai programon is részt vehettek. Látogatást tettek például az Európai Parlamentben, ahol Deutsch Tamás, Hölvenyi György, valamint Trócsányi László képviselők tartottak előadást az EU működéséről és jövőbeli kilátásairól.