Olvasási idő: 3 perc

Az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző február elején tartotta meg harmadik képzési alkalmát, amelynek helyszínei ezúttal Budapest és Brüsszel voltak.

Az MCC Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző február elején tartotta meg harmadik képzési alkalmát, amelynek helyszínei ezúttal Budapest és Brüsszel voltak.


A program hallgatói elsőként Budapesten, az MCC központjában, Dukász Magor online kampánymenedzser igen érdekes és tanulságos előadását hallgatták meg a 21. századi online kommunikáció változásairól.

Másnap a csoport Brüsszelben ismerkedett meg az európai uniós intézmények világával és a döntéshozatal mechanizmusaival. Szerda reggel Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviseletére látogattunk, ahol előadást tartott Rusz Harry Alex nagykövet, az Európai Unió közös Kül- és Biztonságpolitikájáért felelős bizottság magyar tagja; Szenes Cecília, Kelet-Európa, Oroszország, és Közép-Ázsia országaiért felelős szakdiplomata; valamint Andrejkó László, Ázsia és a Csendes-óceáni térség országaiért felelős szakdiplomata. Az interaktív előadás kitért az EU kül- és biztonságpolitikája mellett a magyar érdekképviselet lehetőségeire, valamint az Európai Unió és Ukrajna kapcsolatára. 

A program következő állomása az Európai Bizottság volt, ahol Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztos látta vendégül a Kárpátaljai Vezetőképző diákjait. A látogatás során a kabinet munkájába nyerhettünk betekintést. A nap második felében az Európai Parlamenté volt a főszerep, ahol a programtagok közös ebéden vettek részt Bocskor Andrea európai parlamenti képviselővel. Az ezt követő intézményi körbevezetés után Bocskor Andrea és Sógor Csaba európai parlamenti képviselő tartott előadást a képzés résztvevői számára, amit egy közös beszélgetés zárt le. 

Csütörtökön, Budapesten folytatódott a program, ahol elsőként Nemes Szabolcs, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Biztonságpolitikai és Non-proliferációs Főosztály főosztályvezető-helyettese tartott előadást NATO és Ukrajna témakörben. A harmadik képzési alkalom zárásaként kötetlen beszélgetésre került sor dr. Szalai Zoltánnal, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatójával.

Ezúton is köszönjük előadóinknak a tartalmas előadásokat és beszélgetéseket!