Olvasási idő: 2 perc

Lezajlott a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának első külföldi szakmai útja, melynek keretében tíz válogatott diáknak és négy kísérőtanárnak volt lehetősége a Magyar Nemzeti Bank pályázatának köszönhetően végiglátogatni Frankfurt, Brüsszel és London üzleti, gazdasági és politikai döntéshozó szerveinek legtöbbjét. A Brexit tematikájára felépített kirándulás célja, hogy a 11-12. osztályos diákok részletesebb betekintést nyerhessenek a diplomácia, a politika és gazdaság világába.

A nyolc napos kirándulás során a küldöttség többek között eljutott a frankfurti székhelyű Európai Központi Bankhoz, a Deutsche Bundesbankba, a Geldmuseumba, a brüsszeli Magyar Állandó Képviselet központjába, a New Direction alapítvány irodájába, a legfőbb Európai Uniós intézmény központi épületéhez, a Parlamentáriumba, de még a londoni magyar nagykövetségre és a Canary Wharf üzleti negyedébe is.

A számos szakmai előadás mellett jutott idő a felhőtlen szórakozásra, a kirándulásra is. Diákjaink sok egyéb mellett meglátogathatták a Goethe Múzeumot Frankfurtban, az Atomiumot Brüsszelben, és a Királyi Obszervatóriumot Londonban. Felmehettek a frankfurti Main Tower tetejére, a London Eye-ra, de még a Sherlock Holmes Múzeumba is.

A lelkes kis csapat adventi kirándulásában volt lehetőség saját szakmai előadások tartására, pénzügyi szabadulószobás játék kipróbálására (Money Heist), sőt, még Angliában tanuló magyar egyetemistákkal való tapasztalatcserére is.