Olvasási idő: 2 perc

2018 őszén több új határon túli képzési programot is indít a Mathias Corvinus Collegium.

  2018 őszén több új határon túli képzési programot is indít a Mathias Corvinus Collegium. 

A FIT Programunk beregszászi régiójának kialakítása mellett 2018 őszén indítunk képzést Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző néven a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséggel (KMKSZ), a KMKSZ Ifjúsági Szervezettel (KMKSZ ISZ), valamint Bocskor Andreával európai parlamenti képviselővel együttműködésben. Az Erdélyi Politikai Iskolához hasonlóan a Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző is azoknak az érdeklődő fiataloknak nyújt praktikus politikai tudást, akik hosszú távon kívánnak saját közösségük alakítói és véleményformálói lenni. Jelentkezni 2018. szeptember 5-éig (23:59) lehet, a képzésről, illetve a jelentkezésről részletesebben ITT olvashatnak.

Az MCC kolozsvári központjának kínálatában már évek óta megtalálható középiskolásoknak szóló és vezetőképző programunk. A két program közötti tanulmányi időszak lefedésére is egyre nagyobb igény mutatkozott az utóbbi időben, erre reagálva hoztuk létre a Kolozsvári Egyetemi Programot (KEP). A képzés a kolozsvári, alapképzésen tanuló diákok számára biztosít magas színvonalú, ingyenes, egyetem melletti képzést a felvételt nyert diákok számára. A jelentkezés határideje 2018. szeptember 16. (23:59). A felvételiről, illetve a jelentkezésről részletesebben az alábbi linken tájékozódhatnak.

A tavalyi év sikerei után örömmel fogjuk meghirdetni a jelentkezést az Erdélyi Politikai Iskola második évfolyamára. Az előző év tapasztalatai alapján tovább finomított képzési tematika ezúttal is a politikai intézmények, pártok működésébe, a közösségépítés folyamatába nyújt betekintést a résztvevők számára, továbbá vezetői készségeiket fejleszthetik tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeken neves hazai és külföldi szakemberek segítségével. A képzésre való jelentkezésről hamarosan olvashatnak részleteket.