Olvasási idő: 2 perc

A Nemzetközi kapcsolatok szakirány idei kirándulása Bécsbe vezetett.

"November 4-én és 5-én szakirányunk megtartotta éves kirándulását. Idén az osztrák főváros, Bécs felé vettük az irányt, ahol a szűk időkeret ellenére hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. 

Első állomásunk a bécsi magyar nagykövetség volt, ahol Mautner Márk, vezető külgazdasági attasé fogadott bennünket. A nagykövetség munkatársai jóvoltából kis tízórai elfogyasztása közben nyerhettünk bepillantást a magyar–osztrák kapcsolatok helyzetébe, a nagykövetség működésébe és a diplomaták mindennapjaiba is. A nagy múltú, gyönyörű épületben körbejárva döbbenhettünk rá, milyen komoly nyomokat is hagyott a történelem a két ország kapcsolatát illetően.

A város egyik kávéházában elköltött ebéd után késő délután a nemrég újra megnyitott Weltmuseum felé vettük az irányt. A korokon és földrészeken átrepítő izgalmas utazás hatalmas élményt jelentett számunkra, egészen a zárásig kihasználtuk az időt a nézelődésre. Az este megkoronázásaként csapatépítő kvízestet tartottunk.

Vasárnap a Hofburgba látogattunk el, ahol megcsodálhattuk a magyarok által igen nagyra becsült Sisi egykori lakhelyét, és betekintést nyerhettünk a császárné életébe, ahogyan a császári udvar pompájába és az amögött rejtőző emberi történetekbe is. A múzeum földszintjén különféle, a világ minden tájáról érkezett, a Habsburgok által használt étkészletek vártak minket, melyek nemrég még állami fogadások elengedhetetlen részei voltak.

Reméljük, hogy a szakirányos kirándulások hagyománya folytatódik és a következő utazást is hasonlóképp hasznosan tudjuk eltölteni. "

Szabó Réka és Trinyik Flóra szakirányos hallgatónk beszámolója