Olvasási idő: 2 perc

Az idei tanévet 6000 diákkal kezdi meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) falai között. Budapesti egyetemistáink több mint 300-an vannak. Hozzájuk csatlakozott most 114 diák, akik az Egyetemi Program rendezvényén mutatkozhattak be.

A diákok ezzel az ország legerősebb közösségéhez csatlakoztak. "A jó közösség, az ahhoz való tartozás hosszú távon legalább annyira fontos, mint tudás megszerzése és a szakmai előmenetel" - mondta el Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója beszédében. "MCC-s diákként hamar bele is kóstolhattok majd abba, mit jelent ez a mindennapokban. Nyakukon a pénteki évnyitó, amiből alig felocsúdva már kopogtat a Budapest Summit, majd az Oktombor és a Téli Tábor is, de muszáj lesz helyet szorítani az adventi programoknak és a túráknak, természetjáró programoknak és majd nyáron a révfülöpi táboroknak, valamint az MCC Fesztnek is."

Az MCC a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézményeként több mint 25 éve végzi tevékenységét: az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat annak érdekében, hogy a nemzetért és a szűkebb közösségükért tenni akaró, lelkes fiatalok kibontakoztathassák képességeiket és a legkitűnőbb hazai és külföldi oktatóktól tanulhassanak.