Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Büntetőjogi Műhelyének diákjai 2022. november 24-e és 26-a között Bécsben jártak tanulmányi úton Dr. Csúri András műhelyvezető és Dr. Bőczné Dr. Neparáczky Anna ügyésznő, MCC-s oktató kíséretével.

A háromnapos út során a diákoknak lehetőségük volt meghallgatni Prof. Dr. Robert Kert, a Wirtschaftsuniversität Wien (Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem) professzorának ’Korruptionsfragen im österreichischen Strafrecht’ c. előadását (korrupciós kérdések az osztrák büntetőjogban), illetve megismerhették az egyetem kampuszát, amely a modern építészet látványos ötvözetét kínálja.

A hallgatók ellátogattak az Egyesült Nemzetek Szervezetének Bécsi Hivatalába, ahol vezetés keretében kaptak betekintést a szervezet történetébe, munkájába és különleges jogállásába. Az Osztrák Alkotmánybíróságon járva pedig a hallgatók nemcsak az osztrák és a magyar alkotmánybíróságok munkáját hasonlíthatták össze (egy előadás és beszélgetés keretében), hanem egy, Hans Kelsen jogtudós életéről és munkásságáról szóló kiállítást is megtekintettek.

A tartalmas programot a szombati napon egy kis városnézéssel és az Albertina Múzeumba való látogatással zárták, ahol az impresszionista festők mellett a 20. század „szupersztárjaként” jegyzett, állandó kiállítással mégsem rendelkező Jean-Michel Basquiat műveit, életét ismerhették meg.