Olvasási idő: 1 perc

A Battle of Ideas Festivalon vettek részt az MCC diákjai Londonban, október utolsó hétvégéjén. A rendezvény 2500 vendég részvételével valósult meg és közel 100 panelbeszélgetésre került sor a két nap leforgása alatt. A diákok szinte mindannyian különböző tanulmányi területekről jelentkeztek, mivel az előadások témája is nagyon szerteágazó volt.

Központi témák között volt szó a brit társadalmat érintő, a közélet alakulásában szerepet játszó ügyekről, ezek mellett pedig olyan kulcsfontosságú kérdésekről, amely érinti a gazdaságot, kultúrát és művészeteket, technológiát, oktatást és a családok mindennapjait.

A témákban olyan előadókat hallgathattunk, mint Konstantin Kisin szatirikus és politikai kommentátor; Ivan Krastev politikai elemző; Matthew Goodwin, a University of Kent politológus professzora, illetve az MCC Brussels kutatói és oktatói közül is sokan felkérést kaptak a beszélgetéseken való részvételre.

Mivel a rendezvény célja a szabad véleménynyilvánítás és a tiszteletteljes keretek között megvalósuló vitakultúra népszerűsítése volt, az előadók között nagyon eltérő nézeteket valló szakemberek véleményeit ismerhettük meg. A beszélgetések folyamán lehetőség nyílt a közönség soraiból is kifejezni álláspontunkat, véleményünket, illetve feltenni kérdéseinket.