Olvasási idő: 2 perc

Négy világhírű magyar sportolóval szervezett beszélgetést az MCC Roma Tehetség Programja (RTP) május 25-én, kedden az intézmény központjában. A beszélgetés fő témája a siker-kudarc párhuzama, valamint a karrierút során felmerülő megküzdési stratégiák voltak.

A rendezvényen elhangzottak iránymutatást nyújthatnak a fiatal tehetségek számára abban, hogyan lehet a padlóról felállva újrakezdeni, szembenézni, majd túllépni az akadályokon. A bajnokok életútjai, valamint sokszor nehézségek árán elért világhírű eredményeik – amelyekre mindannyian büszkék lehetünk –, példaként szolgálhatnak nemcsak az RTP, de az  MCC összes diákja számára.

A bajnokbeszélgetés résztvevői voltak:

  • Erdei Zsolt (Madár), félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok
  • Hadfi Dániel, Európa-bajnok cselgáncsozó
  • Martinek János, többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó
  • Vincze Ottó, válogatott labdarúgó

A rendezvényen részt vett Páskándi Ágnes, a Roma Tehetség Program igazgatója, az esemény moderátora pedig Bera Emese volt.

Az RTP által nyújtott, hagyományos oktatást kiegészítő intenzív képzés célja a középiskolás és egyetemista roma fiatalok felkarolása, valamint pályaválasztásuk, sikeres felvételijük, eredményes diplomaszerzésük támogatása. A térítésmentes képzésben résztvevő diákok a lakóhelyükhöz közel eső idegen nyelvi kurzusokon vehetnek részt, és kéthetente megrendezett foglalkozásokon bővíthetik ismereteiket, fejleszthetik készségeiket. A Program része a személyes mentorálás és egy olyan erős közösség létrehozása, ahol a roma diákok egymást is támogatják későbbi pályájuk során.

Az érdeklődők az MCC Facebook oldalán megtekinthetik a beszélgetést.