Olvasási idő: 1 perc

Az MCC Vitaakadémia 3 csapatot és 2 bírót küldött a bécsi Vienna IV 2022 nemzetközi vitaversenyére. Vitázóink többek között a Harvardi, a Leuveni és az Oxfordi Egyetem, a Science Po, és a Hebrew University of Jerusalem csapatai, továbbá a világbajnokság főbírózását is ellátó csúcsvitázók csapataival szálltak ringbe.

A versenyen összesen 88 csapat vett részt. Egyéni teljesítményben az MCC-s vitázók közül Pintér Viktória Anna szerezte a legtöbb szónoki pontot.
A versenyt az ausztrál származású, a pár hete intézményünkben megrendezett MIND (MCC International Debate) Open vitaversenyen főbíróként közreműködő Jessica Musulin és európai bajnok csapattársa, Lovro Šprem nyerték meg. Jessica a világ és európai bajnokságok főbírói szakmai csapat tagja és több mint 30 vitaverseny-győzelmet tudhat magáénak. Idén júniusban a Poznanban megrendezésre kerülő Central European Debating Academy 2022 képzési programjában fogja a tudását átadni, többek között a mi diákjainknak is. 

Magyarországot az MCC Vitaakadémián kívül az ELTE és Corvinus Vitaklub, valamint a budapesti Eötvös József Gimnázium tanulói képviselték.

Gratulálunk minden résztvevőnek és további sikerekben gazdag vitázást kívánunk!