Olvasási idő: 1 perc

Immáron 24 órás szolgálatra is alkalmassá vált a révfülöpi mentési pont, amely a Mathias Corvinus Collegium támogatásával újult meg. Az ünnepélyes átadón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter elmondta: a beruházással még biztonságosabbá vált a Balaton északnyugati medencéje a nyaralók és az ott lakók számára.

Példamutató a Mathias Corvinus Collegium társadalmi felelőségvállalása, hiszen anyagi támogatása tette lehetővé az állandó mentős jelenlétet a térségben, a megújult épületben garázs, pihenőszoba és vizesblokk kapott helyet – hangsúlyozta Navracsics Tibor, aki elmondta azt is, hogy a településen mintegy harminc éve szezonális mentőpont működik, a Balaton-felvidék bővülő egészségügyi szolgáltatásainak sorában fontos állomás a 24 órás mentős jelenlét biztosítása.

Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese elmondta, hogy 15 millió forinttal járultak hozzá a mentőpont megújulásához, amely fedezte a beruházás teljes költségét.

Az MCC a Kárpát-medence legnagyobb tehetséggondozó intézményeként fő feladatának tekinti a közösségépítést és a diákok kiscsoportos fejlesztését. Ezt szolgálja a révfülöpi Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő, Diáktábor is, amelyben évente több száz diák fordul meg.