Olvasási idő: 2 perc

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szeptembertől Szegeden is megnyitja kapuit a tehetséges diákok előtt, akik 10 éves kortól három korcsoportban vehetnek részt az immáron 25 éves tehetséggondozó intézmény ingyenes képzésein. Az MCC szegedi központja a napokban tartotta meg nyílt napját, amelyen a Fiatal Tehetség Programmal (FIT) ismerkedhettek meg a résztvevők.

A FIT ötödik osztályos kortól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést. A diákok a többi között megtanulnak újraéleszteni, elsajátíthatják az alapvető pénzügyi ismereteket, kipróbálhatják magukat riporterként, de megismerkedhetnek a robotika tudományával is. A szegedi nyílt napon az érdeklődők betekinthettek a különböző foglalkozásokba, és megtapasztalhatták, milyen valójában FIT-es diáknak lenni. Asztalos Kata, a Szegedi Központ képviselet-vezetője megnyitójában bemutatta az MCC képzési palettáját és szólt a most induló tanévről is. Elhangzott, hogy a képzések helyszíne néhány éven belül a Bartók Béla Művelődési Ház korábbi épülete lesz, amelyet az MCC felújít és ezzel visszaadja annak régi pompáját is. A FIT Programról annak elindítója, Constantinovits Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese beszélt. A szakember szólt a program céljairól, hatásairól és a benne rejlő lehetőségekről, míg Szegedi Adrianna, a FIT Program szegedi régióvezetője a helyi sajátosságokat, az oktatókat mutatta be. Az érdeklődő diákok a „Bevezetés a pénzügyi tudatosságba” című kurzusba pillanthattak be Madani Kristóf oktató vezetésével, majd interaktív feladatok által próbálhatták ki, hogyan érdemes egy család pénzügyeit beosztani, milyen kiadásokra kell számítani, vagy éppen milyen váratlan események ingathatják meg a családi kasszát.

Az MCC Szegedi Központja 2021 szeptemberétől a FIT mellett a Középiskolás Programmal és az Egyetemi Programmal is várja a szegedi és a környékbeli tehetséges fiatalokat.