Olvasási idő: 3 perc

Az új tanévet Lánczi Péter főigazgató-helyettes - szakmai és nemzetközi ügyek – és Márky Ádám, a Vezetőképző Akadémia szupervizorának előadása nyitotta meg. A fókuszban ezúttal a több szinten értelmezhető és megtartandó egyensúly volt.

Az MCC Plusz applikáció augusztus 20-i indulása óta már több, mint 400 ember töltötte le és használja aktívan az alkalmazást. Az összes felhasználó közül 50 fő kötődik szorosan a Collegiumhoz – ők azok, akik az MCC Plusz Program diákjai. Számukra az idei tanévtől számos új lehetőség áll rendelkezésre: az események látogatásán és a közösségi programokon túl intenzívebb oktatást kaphatnak az applikáció tudásanyagán keresztül. Az előrehaladásukat tapasztalati pontok gyűjtése biztosítja, amellyel a felhasználók legmagasabb szintjére, az MCC Plusz Intenzív programba (Regulus) is bekerülhetnek.  Az ún. Regulus szinten a diákok -egyebek mellett- külföldi tanulmányutakra, különböző ösztöndíjakra pályázhatnak, személyesen kapcsolódhatnak be emelt szintű kurzusokba. Az MCC Plusz távlati tervei között szerepel az is, hogy a regionális központok közelében élő fiatalok számára is elérhető legyen a személyes kapcsolódás.

Lánczi Péter a szakmai tevékenység mellett a társadalmi szerepvállalás fontosságát, a közösség megtartó erejét hangsúlyozta. A komoly oktatási tevékenység mellett a Mathias Corvinus Collegium ebben is egyedülálló intézményként segíti a fiatalokat. A főigazgató-helyettes azt javasolta, keressük az egyensúlyt a személyes és közösségi életben, hogy mindabból, amit a környezetünkben élőktől kapunk (támogatás, tudás), vissza is tudjuk adni szűkebb és tágabb közösségünk számára. Példaként az árvízhelyzetet említette: az ilyen kritikus eseményekkor nem szabad kizárólag másokra hagyni a megoldást, érdemes önkéntesként a város óvására jelentkezni.

Márky Ádám előadása arra hívta fel a hallgatók figyelmét, hogy habár nagyon fontosak a kitűzött tervek, elengedhetetlen megtalálni az egyensúlyt a munka, tanulás és pihenés között. A betegségek megelőzésével is foglalkozó szakember feltárta a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás és a feltöltődés fontosságát. Ezek nélkül a teljesítmény óhatatlanul romlik, és végül sokkal nehezebben érhetjük el a kitűzött célokat, vagy a potenciális kiégés miatt nem tudjuk értékelni az elért eredményeket.