Olvasási idő: 2 perc

Dr. Pászthy Bea, az MCC-Mindset Pszichológia Iskola műhelyvezetője és az Iskola két hallgatója, Deák Fanni és Hadházi Zsófia május 15. és 18. között Barcelonába utazott, hogy meglátogassa Szilágyi Anna Fellowship Programon résztvevő hallgatót. Szilágyi Anna az IDIBELL-en belül A táplálkozási és a függőségi viselkedések pszichoneurobiológiai kutatócsoportjának tagjaként dolgozott és végzett kutatói tevékenységet 2023. március, április és május hónapban. A MCC-Mindset Pszichológia Iskola képviselői látogatásának célja az IDIBELL kutatóintézettel való együttműködés megerősítésén kívül, a Barcelonai Egyetem Orvostudományi karán tartott konferencián való részvétel volt.

A konferencián Dr. Pászthy Bea is tartott előadást, melyben az anorexia nervosában szenvedő serdülők kezelésének nehézségeibe, kihívásaiba és szépségeibe avatta be a hallgatóságot, valamint megismertette őket az általa alkalmazott terápiás módszerekkel. Holisztikus szemléletmódjának célja megteremteni a gyógyuláshoz vezető utat, az induláshoz szükséges motivációt, hogy a gyermek családjával és terapeutájával karöltve maga irányíthassa gyógyulásának folyamatát. Dr. Pászthy Bea előadása után a legnagyobb példányszámú katalán lap készített vele interjút, majd jelentetett meg cikket róla és munkásságáról.

A konferencia részeként kutatói megbeszélések zajlottak, amely során A táplálkozási és a függőségi viselkedések pszichoneurobiológiai kutatócsoportjának tagjai bemutatták közelmúltbeli és jelenlegi kutatásaikat, lehetőséget biztosítva ezáltal a jövőbeni együttműködések kialakításának.

A konferencia után az MCC-Mindset Pszichológia Iskola tagjainak és az IDIBELL szakmai igazgatójának, Fernando Fernández-Arandanak útja Magyarország Barcelonai Főkonzulátusára vezetett, ahol a Főkonzul úrral kötetlen beszélgetésben vitatták meg az evészavarok, főként az anorexia nervosa kezelésében alkalmazott magyarországi és spanyolországi jelenlegi trendeket és kutatási eredményeket.

A látogatást Szilágyi Anna immáron helyi lakos történelmi és kulturális ismereteinek megosztása tette teljessé, különös figyelmet fordítva a katalán nemzeti identitás alakulásának és Antoni Gaudi munkásságának élményszerű bemutatására.