Olvasási idő: 2 perc

Kaposvári képzési központunk első KP+ túrája 2023. december 15. és 17. között valósult meg Pécs városában. A csapatokban végzett, nyomozós játékkal kiegészített városnézés mellett a tanulók a Mecsek 535 méter magas Misina csúcsán álló TV-torony kilátójába is ellátogattak, ahol megcsodálták a város körpanorámás látképét.

A diákoknak további kulturális élményekben is volt részük: míg pénteken az Escargo Szobaszínház és Gasztrotér zenés felolvasószínházát tekintették meg Vecsei H. Miklós színész és Csorba Lóránt, a Lóci játszik zenekar frontemberének főszereplésével, addig szombaton Vecsei H. Miklóst már a mozivásznon láthatták viszont. A több mint száz éve működő Apolló Moziban a tanulók a Semmelweis című filmet nézhették meg együtt, megismerve az orvostudomány fejlődésének egyik kulcsfiguráját, Semmelweis Ignác alakját.

A kirándulás egyik kiemelkedő programeleme a planetárium kultúrtörténeti, mitológiai és csillagászati előadása volt. A KP-soknak kikapcsolódásra is jutott idejük: ki a konditerem vagy asztalitenisz, ki a társasjátékok adta lehetőségekkel élt a szálláshelyen.

A három nap hangulatát Pécs főterének adventi forgataga és fényei emelték. A KP+ túrát a TV-torony Kilátó éttermében zártuk, tele élményekkel és emlékekkel.