Olvasási idő: 2 perc

Az MCC idén ismét saját színpaddal lesz jelen a Bálványosi Szabadegyetemen július 18. és 23. között Tusnádfürdőn, ahol az Alapjogokért Központ programjainak is helyet adva viták, közéleti és kulturális beszélgetések, könyvbemutatók várják az érdeklődőket. A nívós szakmai programok számos külföldi és hazai szakértőt vonultatnak fel, égető és a jövőnket alapvetően meghatározó témákban.

Terítékre kerülnek a párizsi lázongások: az MCC brüsszeli központját vezető nemzetközileg elismert szociológus Frank Füredi moderálta vitában az MCC francia vendégkutatója mellett Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet frissen kinevezett vezetője is megszólal. Szó lesz az ukrajnai háborúról Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértővel, valamint az MCC-s Kiss Rajmund és Demkó Attila részvételével. Németország szerepét az európai politikában Wolf Illner német alezredes és a német sajtó egyik képviselője segítségével elemezzük.

Körbejárjuk a legfontosabb kérdéseket az energiapolitikában és a 2024-es Európai Parlamenti választásokkal kapcsolatban, vizsgáljuk a magyar gazdaság válságállóságát, a hálózatosodást, a mesterséges intelligencia térhódítását, és a világszerte forrongó kulturális háborút. Olyan messze mutató kérdésekre is keressük a választ, mint a migráció és családpolitika összefüggései, vagy a veleszületett tehetség vs. neveltetés problematikája, Szoboszlai Dominik karrierje kapcsán.

Vendégünk lesz Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, bemutatjuk Kálnoky Boris: Őseim földje - A Kálnoky család története c. könyvét, valamint a latin amerikai események is fókuszba kerülnek Alejandro Peña Esclusa São Paulo Forum kulturális háborúja c. könyvének bemutatóján. A szerzővel Orbán Balázs és Német Zsolt az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke beszélget.

Az MCC – Alapjogokért Központ – DEPO sátor programja a legkülönbözőbb területeken kínál gondolatébresztő beszélgetéseket. Találkozzunk Tusványoson!

További információ ITT