Olvasási idő: 2 perc

Önálló kutatásokat is végezhetnek azok a középiskolás fiatalok, akik sikeresen pályáznak a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programja (MCC KP) által indított Ösztöndíjprogramba. Az MCC a nyertes pályázókat 10 hónapon keresztül támogatja saját projektjük megvalósításában.

A kiemelkedően tehetséges és szorgalmas középiskolás tanulók számára 2023 tavaszán, május 31-ig ismét lehetőség nyílik az MCC Középiskolás Ösztöndíjprogramjába való jelentkezésre.

Az Ösztöndíjprogram célja a szakmai ismeretek bővítése és elmélyítése, valamint a középiskolás diákok egyéb készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése, ezzel is segítve őket kutatási témájuk megvalósításában. Ezenkívül a program - a különféle személyes találkozók alkalmával - kiemelt figyelmet fordít a közösségépítésre, a kapcsolatok értékteremtő szerepének fontosságára.

Az Ösztöndíjprogramban 25 sikeres pályázó 10 hónapon keresztül egy társadalomtudományokkal összefüggő önálló kutatást végez, amely munkát szakértő mentortanárok támogatnak. A program a workshopok, előadások, táborok megrendezése által számos lehetőséget és alkalmat nyújt a szakmai kapcsolatok építésére, a tanulók képességeinek széleskörű fejlesztésére.

Az Ösztöndíjprogram célkitűzései között szerepel, hogy a pályázó diákokat felkészítse az egyetemi éveikre, a későbbi tudományos életben való részvételre, az élethosszig tartó tanulásra. A program célja továbbá olyan felelős állampolgári attitűd kialakítása, amellyel a diákok a kiemelkedő tudásukat, kompetenciáikat és szorgalmukat a társadalom javára tudják fordítani.

További részletek és jelentkezés ITT.

Hasznos infók elérhetők a következő linken található podcastban is.