Olvasási idő: 1 perc

Eredményességünk növelése érdekében a proaktivitási zónánk megismerésével biztosíthatjuk, hogy a legfontosabb és a legtöbb odafigyelést igénylő munkáinkat mindig akkor végezzük, amikor a leghatékonyabban vagyunk.

Az elfolyó idő nyomában - A hatékony időgazdálkodás technikái címmel tartott előadást az MCC kecskeméti képzési központjában Zsidi Zsófia pszichológus, az MCC Középiskolás Program vezető oktatója. A rendezvényen az idő- és feladatmenedzsment került a fókuszba.

Megtudhattuk, hogy az időhöz való személyes attitűdünk tudattalanul, de erősen befolyásolja az életünket, kapcsolatainkat, viselkedésünket, döntéseinket és karrierünket. Az előadó bemutatta a hatféle időperspektívát a múlthoz, jelenhez és a jövőhöz való viszonyulásunk alapján. A preferált időperspektívánkat neveltetésünk, társadalmi és kulturális hovatartozásunk erősen befolyásolja. Az előadó felvázolta, hogyan jellemezhető a kiegyensúlyozott, harmonikus viszonyunk az időhöz, azaz az ideális időprofil.

Értékeld a tegnapot, élvezd a mát, urald a holnapot! – hangzott el a pszichológus javaslata. Köszönjük szépen a rendkívül tartalmas és gyakorlati praktikákkal gazdagított előadást!