Olvasási idő: 2 perc

Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója már a budapesti bemutatón is beszélt az ambíciózus projektről, melynek célja nemzetközi szinten is bemutatni Szalay-Berzeviczy Attila kötetét az MCC Press gondozásában. A könyv első útja Washingtonba vezetett.

A könyv megalkotását tekintve, a szerző az egyik motivációja az volt, hogy az emberiség mélyrehatóan megismerje az I. világháború történéseit, hiszen azok magukban hordozzák azokat az elemeket, amelyek egy újabb háború kitörését eredményezhetik. A nagy háború százéves nyomában című kötet azzal a felismeréssel foglalkozik, hogy a háború önmagában a demokráciák és az autokratikus rendszerek versenyének legszörnyűbb szakasza – mondta Szalay-Berzeviczy Attila.

Washingtonban három könyvbemutatót is szervezett az MCC, olyan neves intézményekben, mint például a Hudson Institute, a DAR (Daughters of the American Revolution) Library, a Kossuth Ház, valamint végső állomásként a kötet New Yorkba látogatott, az American Hungarian Library and Historical Societybe.

A tanulmányi kirándulással egybekötött könyvbemutatók során a diákok részt vehettek számos izgalmas programban. Ilyen volt például a Heritage Foundation meglátogatása, ahol Michael Gonzalez adott elő a think tankekről, vagy akár az International Monetary Fund, a The American Conservative, a Manhattan Institute, a Hudson Institue, a Center for Immigration Studies és az ENSZ felkeresése.