Olvasási idő: 1 perc

A november végi Vezetőképző Klubban Eperjes Károly, „Szamóca” volt az MCC Vezetőképző Akadémia vendége. A személyes hangvételű beszélgetés során a művész úr betekintést engedett színészi pályájának részleteibe és a sikerről alkotott filozófiájába is.

Az este elején kiderült, hogy Károlyt a szülei papnak szánták, de volt már politikus, forgatókönyvíró és színrendező is. Számos színházban megfordult, megannyi magyar filmben kapott főszerepet. A művész úr vélekedése szerint az egyén nem választható szét alkotásától. Ha a magánember és a művész nem egyesül az identitásban, akkor baj van, a kettőnek szorosan össze kell egymással függenie. A kérdésre, hogy ő hogyan látja magát, a következőként reflektál: keresztény, édesapa, színész, magyar.

Károly szerint fontos, hogy az ember tudatosítsa, hogyan hat rá, amikor sikereket ér el. Ösztönzőleg vagy elkényelmesedik-e benne. Veszélyes, amikor az ember Istennek gondolja magát. Szamóca saját elmondása szerint szakmailag sosem kényelmesedett el, magánéletében azonban volt, hogy saját bőrén tapasztalta a siker árnyoldalát.