Olvasási idő: 2 perc

Április 28-án Dr. Aszódi Attila professzor úr, a BME Nukleáris Technikai Intézetének egyetemi tanára tartott emlékezetes előadást a Klímapolitika Intézet egyetemi kurzusán.

Az előadás hamar igazi, pezsgő műhelybeszélgetéssé alakult át, köszönhetően előadónk kvalitásainak, valamint hallgatóink interaktivitásának és lankadatlan érdeklődésének. Sokatmondó, hogy a tervezett időtartamon túl is folytatódott a szakmai eszmecsere, amelynek során közösen jártuk körül az ellátásbiztonság és a fenntarthatóság kérdéseit, vettük sorra az atomenergia használat előnyeit és hátrányait.

Professzor úr életútjáról dióhéjban annyit, hogy 2003-tól 2004-ig a Paksi Atomerőműben miniszteri biztosként tevékenykedett, a fukushimai balesetet követően pedig az Európai Bizottság szakértőjeként vett részt az európai atomerőművek célzott biztonsági felülvizsgálatában. 1999-2014 között a BME Oktatóreaktor vezetője, 2014-től a Miniszterelnökség kormánybiztosa volt. 2017-2019 között a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkárként tevékenykedett.

Aki többet szeretne tudni Aszódi Attila munkásságáról, gondolatairól, az látogasson el személyes, szakmai blogjára.