Olvasási idő: 3 perc

Nagy érdeklődés övezte a magyar innováció- és gazdaságfejlesztés-politika lehetséges irányairól szóló kerekasztal-beszélgetésünket.

Indulj el egy úton. A magyar innováció- és gazdaságfejlesztés-politika lehetséges irányai címmel szerveztünk kerekasztal-beszélgetést a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, ismertebb nevén: Tusványos keretén belül. A beszélgetésen Böszörményi-Nagy Gergely (Design Terminál, ügyvezető igazgató; Brain Bar, alapító) és György László (Innovációs és Technológiai Minisztérium, gazdaságstratégiáért és –szabályozásért felelős államtitkár) beszélgetett Szalai Zoltán (Mathias Corvinus Collegium, ügyvezető igazgató) moderálásával. A beszélgetésbe a közönség is bekapcsolódott, többen is hozzászólásokat fogalmaztak meg, kérdéseket tettek fel.

A téma napjainkban igen aktuális, az innováció mibenléte, értelmezése, megjelenése nemzetközi szinten nagy relevanciával bír. A fordulatos és rendkívül élénk beszélgetés ebből adódóan széles spektrumot járt körbe, olyan aktualitásokra is reagáltak többek között az előadók, mint például az MTA-n folyó munkákra vonatkozó közelmúltbeli döntések és ezek hatása, de előkerült az oktatási rendszer átalakítása szükségességének kérdése is. Ezen túl számos érdekes és fontos kérdés került terítékre: a pályázati rendszer gyengíti-e az innovációt; hogyan kapcsolódik össze az innováció, az innovatív szemlélet és a hazaszeretet; hogyan állítható az innováció szolgálatába az egyetemi rendszer.

A Mathias Corvinus Collegium több mint húsz éve elkötelezett a tudományos és közéleti témák felvetése, gyümölcsöző viták és diskurzusok megteremtése mellett. Ebből adódóan képzési programjaink szervezésén túl, hangsúlyos részét képezi tevékenységi körünknek konferenciák, beszélgetések, viták, szakmai összejövetelek szervezése, valamint köteteink szerkesztése is. Bízunk tehát benne, hogy a hallgatóság érdekes és hasznos gondolatokkal gazdagodott, és hogy beszélgetésünk egy olyan diskurzus részét képezi, amely napjaink legfontosabb kérdései köré szerveződik.

Kövesse az MCC honlapját, hogy értesüljön további eseményeinkről, híreinkről!