Olvasási idő: 2 perc

Hagyomány teremtő céllal, első alkalommal rendezte meg a Karrierközpont az Alumni Családi hétvégét, szeptember 16-18 között Felsőörsön. A programra az első végzős évfolyamokból is érkeztek Alumnák és Alumnusok, de eljöttek volt diákok Erdélyből is. Mindez azt bizonyítja, hogy az MCC egy egyedülálló és összetartó értékközösség, melynek növekedése folyamatos és immáron határon átívelő.

Nagy kihívás elé állították a résztvevők a Karrierközpont munkatársait. Nagy örömünkre, a hétvégén közel ötvenen vettek részt, valamint csaknem fele ennyi kisgyermek zsibongott a hétvégén.

Péntek este vacsorával és egy rövid, interaktív ismerkedő játékkal várták a kicsiket és nagyokat. Szombat reggel a heti munkában megfáradt szülőket egy rövid vezetett meditációra invitálták, majd ezt követően Varga Móni jógaóráján lazulhatott anya, apa és a gyerekek. Délelőtt a szervezők kézműves foglalkozással kötötték le az apróságokat, majd az óriásbuborék művész szórakoztatta őket. A vízgömb-csodákat testközelből élhette át a közönség.

Ebéd után a családokkal közösen felfedezték a közeli tanösvényt is, megragadva a felsőörsi Zenevölgye csodás környezete által kínált lehetőséget. Délután egy közös családi sorversenyben mérték össze ügyességüket a jelenlévők. Az idei, és egyben első, Alumni Családi Kupát a legtávolabbról érkezett család (Szőcs Endre és családja, Kolozsvár) nyerte el végül. Vacsora előtt a felnőtteknek egy balatoni borkóstolóval kedveskedett a Karrierközpont, közben a fiatalabb generáció kézműves szörpöket kóstolt.

A borús idő ellenére sok-sok vidámsággal telt az együtt töltött hétvége, ahol ismét találkozhattak egymással a régi diákok, férjjel, feleséggel, gyermekekkel kiegészülve. Bízunk benne, hogy az első családi hétvégén résztvevő Alumni palánták, akik összetartó kis csapattá váltak a hétvégén, néhány év múlva a szüleik útját követve csatlakoznak majd a Kárpát-medence legjelentősebb tehetség gondozó intézményéhez.

Szeretettel várunk minden Alumnát és Alumnust a következő eseményen!