Olvasási idő: 2 perc

Nekünk, magyaroknak kelet-közép-európai nemzetként nem kell bemutatni a totális diktatúrák természetét. Több mint negyven esztendőn keresztül éltünk a szovjet szuronyokra támaszkodó kommunista rendszer mindent ellenőrző hatalma alatt. Nekünk ezért a tapasztalatért meg kellett szenvednünk, ellentétben a nyugat-európai országokkal, ahol a társadalmi és szellemi szabadság magától értetődően létező entitás és emberi jog. Manapság azonban a woke ideológia és az általa hajtott társadalmi mozgalmak mintha a totális diktatúrák jellemzőit öltötték volna magukra, csak „kedvesebb” mintázattal. Hasonló vélemény- és gondolati diktatúra, hasonló szólás-nem-szabadság, melyekről rögtön eszünkbe is juthat az orwelli újbeszél fogalma. Vajon hogyan lehet rádöbbenteni egy nemzetet, mely sosem élt totális diktatúrában, hogy éppen afelé tart? Ennek megválaszolására vállalkozott Rod Dreher a Hazugság nélkül élni című könyvében, melynek bemutatójára március 30-án került sor nagyszámú közönség előtt a győri MCC képzési központban.

A beszélgetőpartnerek elmondták, hogy a woke totalitárius jellegét először a kommunista blokk országaiból Amerikába emigráltak értették meg, és kifejtették, hogy ami most az USA-ban zajlik, az arra emlékezteti őket, ami elől annak idején elmenekültek: a szovjet kommunista rendszerre. Természetesen ezek a problémák a kelet-közép-európai országokban csak lassan tudatosulnak az emberekben, hiszen ők még „burokban” élnek. Amerikában azonban ezt már nem lehet elkerülni, mivel a totalitárius társadalom azért totalitárius, mert az uralkodó ideológia az élet minden területére kihat. Nálunk Magyarországon léteznek kulturális korlátok és létezik olyan jogi védelem, amely megóvja a magyar embereket a woke térnyerésétől. A totalitarizmus woke-izmusa a liberalizmus utódideológiája, és az amerikai élet összes intézményét meghódította már, a legfontosabb európai állása pedig Brüsszelben van. A XX. századi totalitárius modell elutasításaként a legjelentősebb nyugati nagyvállalatok a totalitárius woke legfőbb hajtóerejévé váltak. Azonban elmondható, hogy Magyarország még mindig szabad és erkölcsileg józan ország, a woke-ista nyugati média által terjesztett propaganda ellenére.

Az MCC győri központja hétről hétre kínál izgalmas szakmai programokat az érdeklődők számára. 2022. április 7-én 17.00 órakor Tóth Klaudia, a Migrációkutató Intézet kutatója előadására kerül sor Nairobiból jöttem – fényképes úti beszámoló a kenyai terepkutatásról címmel.