Olvasási idő: 3 perc

Június 11-én “Add ki a fáradt gőzt!-Fesztivál SzezOn” címmel rendeztük meg Középiskolás Programunk budapesti KP-szombatját az MCC Tas vezér utcai központjában.

Délelőtt a Középiskolás Programot végzett hallgatók évzáró ünnepségére került sor, a programbizonyítványok átadásával egybekötve. Díszvendégünk Takács Bence Ervin előadóművész, televíziós műsorvezető volt. Útravaló beszédében kifejtette, hogy a frissen végzettek merjenek vállalkozni. Utazzák be a világot, szerezzenek tapasztalatokat, gazdagodjanak ismeretekben. Majd az ott megszerzett tudást hozzák haza és itthon kamatoztassák, visszaadva Magyarországnak mindazt, amit korábban tőle kaptak.

A továbbiakban Wittmann Zsolt az MCC Középiskolás Program igazgatója szólt a vendégekhez. Beszédében kifejtette nem elég, hogy a frissen végzett hallgatók jók legyenek a maguk szakterültén, hanem váljanak a legjobbakká.

A programbizonyítványok ünnepélyes átadását követően Dr. Nagypál Szabolcs az MCC Jogi Iskola vezetője tartott plenáris előadást Az értő és tudatos filmnézés címmel. Előadásában Georges Mèliès: Utazás a Holdba című film elemzésén keresztül igyekezett a hallgatóságot gondolatébresztő kérdések és filmtörténeti érdekességek útján a tudatos és műértő filmnézés világába kalauzolni.

A pizzaebédet követően, kilencvenperces workshopokra került sor, három témában: improvizáció, fesztiválszervezés és podcast készítés.

Improvizáció az élet showja címmel Eck Attila előadóművész tartott drámapedagógiai foglalkozást az érdeklődők számára.

Fesztivál szervezés rejtelmei címmel Papp Gergely az MCC Rendezvényszervezési vezetője a nagylétszámú események tervezésébe, megvalósításába, fenntarthatóságába kalauzolta el a fiatalokat.

Podcast készítés jelene és jövője címmel a Hihetetlentörténelem csapata (Bujk-Földesi Tünde és Bujk András) a podcast készítés elméleti hátterével ajándékozta meg a hallgatóságot. A szerencsések még önálló műsort is készíthettek.

A workshopokat követően állófogadásra került sor, ahol kötetlen beszélgetésben dolgozhatták fel a KP-s hallgatók az évzáró KP-szombat eseményeit, valamint a maguk mögött hagyott évet.