Olvasási idő: 2 perc

A Vitaakadémia idén is sikerrel zárta egyik legnépszerűbb programját, a vitatábort, amely egy remek továbbképzési lehetőség a végzett vitavezetők és a formális vitában kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok számára.

Az idén másodszorra megrendezett négynapos képzésen a délelőttök folyamán plenáris előadások és kiscsoportos workshopok, délután pedig viták zajlottak párhuzamosan.

A  Vitaakadémia ezúttal is arra törekedett, hogy a vita szerelmeseinek tapasztalattól és tudásszinttől függetlenül változatos és tartalmas szakmai képzést nyújtson. A plenáris előadások a dinamikusan változó, legújabb nemzetközi vitatrendekre támaszkodtak: a résztvevők halhattak felkészülési stratégiákról, indítványtípusokról és érvelési stratégiákról is.

Az interaktív workshopok széles palettája különböző készségek fejlesztését tűzte ki célul: asszertivitás, illetve etikett tréning, meggyőzéstechnika, 18-ik századi londoni vitakultúra és érvelésrekonstrukció témák közül választhattak a vitázók. A délutáni viták a jól ismert, klasszikus formális vitaformátumok mellett új, non-kompetitív vitaformátumokkal bővültek.

A telhetetlen vitázók a hivatalos program után a vitaközösség kedvenc szabadidős tevékenyégének hódolhattak, a „crazy vitáknak” lehetetlen tételmondatokkal.

Köszönjük minden résztvevőknek, hogy aktívan hozzájárultak az MCC-s vitaközösség gyarapodásához és fejlődéséhez.

Jövőre folytatjuk!