Olvasási idő: 2 perc

Mese a bitcoin hajú lányról, aki sosem létezett… Miért is meséljünk a gyerekeknek továbbra is az aranyhajú lányról?

Kedden este tartotta következő nyilvános rendezvényét az MCC nyíregyházi képzési központja, ahol a bitcoin működésébe kaphattunk betekintést. A rendezvényen Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője a kriptovaluták érdekes világába engedett betekintést, megmutatva nekünk e „misztikus”, számunkra sokszor érthetetlen rendszer működését, létezését és nem létezését.

A rendezvény elején – a megszokottól eltérően – az előadó tett fel kérdéseket a közönségnek, akik aktívan bekapcsolódhattak így az interaktív előadásba.

Pontos képet kaphattunk a bitcoin világ kialakulásáról, az árfolyamának alakulásáról, az arra ható tényezőkről, valamint arról, hogy valójában pénz-e a bitcoin. Megtudtuk azt is, hogy a bitcoin értékőrző funkciójának elégtelensége miatt sose fogadjuk el a fizetésünket kriptovalutában, és hogy sosem szabad a befektetéseinket kriptovalutában tartani azok bizonytalan árfolyama és az azok mögött húzódó spekulációk miatt.

Az előadás végén természetesen a közönség is tehetett fel kérdéseket, melynek eredményeként egy inspiráló szellemi párbeszéd alakult ki az előadó és a hallgatóság között.