Olvasási idő: 2 perc

Hazánkba látogat a világhírű kanadai klinikai sztárpszichológus professzor, Dr. Jordan B. Peterson. A Mathias Corvinus Collegium társszervezésében megvalósuló exluzív előadás 2023. május 9-én, a Papp László Sportarénában kerül megrendezésre.

A legtöbbet idézett klinikai szakpszichológus Dr. Peterson az elmúlt évek egyik legfontosabb és legismertebb konzervatív gondolkodójává nőtte ki magát; YouTube csatornáján több mint 6,5 millió követője van, világhírű The Jordan B Peterson Podcast-je pedig több, mint 55 millió letöltésével az iTunes ranglistáinak folyamatos első helyén szerepel. A szakember akkor került a figyelem középpontjába, amikor egyetemén szembe ment egy új kanadai törvénnyel, melynek értelmében a nemi identitás zavarban szenvedő személyeket a választott nemük szerint kell hívni. Ezek után számos közéleti témában is nyíltan vallotta konzervatív nézőpontját.

A harvardi és a torontói egyetem hallgatóival és kollégáival együttműködve a szakember több mint száz tudományos cikket publikált, melyek gyökeresen megváltoztatták a személyiségről alkotott modern értelmezésünket, míg a Maps of Meaning: The Architecture of Belief (A jelentés térképe: A hit felépítése) című könyve forradalmasította a valláspszichológiát. Soron következő könyvét, a 12 szabály az élethez: Így kerüld el a káoszt! 2018-ban adták ki és több mint 5 millió példány fogyott belőle világszerte. A 12 szabály folytatása, a Túl a renden: Újabb 12 szabály az élethez 2021 márciusában jelent meg

A kanadai professzor, klinikai szakpszichológus és szónok rövid idő alatt többmillió ember gondolkodását változtatta meg és a világ minden táján akadnak rajongói. Jordan B. Peterson ügyvédeknek, doktoroknak és üzletembereknek oktatott mitológiát, volt az ENSZ Főtitkárának konzultánsa, klienseinek segített depressziójuk, kényszerbetegségük, szorongásaik és skizofréniájuk kezelésében, tanácsadóként dolgozott a legnagyobb kanadai ügyvédi irodáknak és számos előadást tartott Észak-Amerikában és Európában. Első magyarországi látogatása során a Mandiner készített vele interjút.

Az idei májusi rendezvényre jegyek már kaphatók a https://tixa.hu/Peterson2023 oldalon.