Olvasási idő: 3 perc

Elindult a jelentkezés az Oxfordi Egyetemen tartott, a Roger Scruton Legacy Foundation által szervezett nemzetközi képzésekre. A Scrutopia Summer Programme és a The Oxford Seminar egyedülálló lehetőséget nyújtanak az MCC-s diákoknak, hogy a világ legelismertebb professzoraitól tanulhassanak. A Mathias Corvinus Collegium nemzetközi hálózatépítése keretében nívós brit ösztöndíjprogramokra jelentkezhetnek hallgatók az MCC és a Roger Scruton Legacy Foundation együttműködésének köszönhetően.

Már jelentkeznek diákok a Scrutopia nyári egyetemi programra. A képzés Sir Roger Scruton egykori otthonában és annak környékén, az Egyesült Királyságbéli Malmesbury közelében, Cotswoldsban valósul meg július 21. és 28. között. Az ösztöndíjprogram hétnapos elmélyülési élményt kínál Sir Roger Scruton, a brit író és filozófus filozófiájában és szemléletében. Az ösztöndíjas hallgatók filozófiai képzésen vehetnek részt, amely izgalmas előadások keretében mélyíti el a hallgatók tudását. A foglalkozásokon olyan témákkal találkozhatnak a hallgatók, mint például a filozófia természete, a szépség kérdésköre, valamint nagy hangsúlyt kapnak a művészetek, az otthon és az összetartozás témája, továbbá a hagyományok elhalványulásának problémaköre is. A napi filozófia órákat a közeli történelmi helyszínek meglátogatása is színesíti.

Egy másik lehetőség az Oxford Szeminárium, amely egy ötnapos intenzív ösztöndíjprogram. Célja, hogy bemutassa az egyetemistáknak Sir Roger Scruton filozófiai gondolatait. Az idei év az első alkalom, hogy MCC-s diákok is részt vehetnek ebben az egyedülálló képzésben. Az ösztöndíjprogram kiváló lehetőséget biztosít az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból és Európából érkezett diákok kis csoportjának, hogy a világ legelismertebb professzoraitól tanuljanak és beszéléseket folytathassanak hasonló gondolkodású társaikkal.

Az MCC nemzetközi hálózatépítése folytatódik: a The Roger Scruton Legacy Foundationnel kötött megállapodáson túl az intézmény tavaly ősszel Brüsszelben nyitott képzési helyszínt, ahol a diákok közvetlenül ismerhetik meg az Európai Unió működését. Néhány hete pedig a berlini ESMT egyetemmel lépett az MCC szoros együttműködésre, amelynek köszönhetően évente 20-nál is több diák tanulhat ösztöndíjjal Németország legmagasabban rangsorolt üzleti iskolájában. Hamarosan pedig újabb mérföldkőhöz érkezik a Mathias Corvinus Collegium.