Olvasási idő: 2 perc

Nagy lendülettel vetettük bele magunkat az első angol napközis táborunkba, ahol a FIT-es diákjaink a természetről, az időjárásról, a környezetvédelemről, az állatok világáról, és még rengeteg érdekességről tanultak.

Ellátogattunk például a közeli Natúrparkba, ahol az „újrapapírról” tanultunk. Megtudtuk, hogyan készül a papír, és mindez mennyire terheli a környezetet - a legnagyobb problémát a papír fehérítéséhez használt vegyi anyagok jelentik.

A mozgás nélkülözhetetlen az egészséges fejlődéshez, így egy egész napot a sportnak szenteltünk. A feladatokhoz tartozó utasításokat angol nyelven hallották a gyerekek, így kellett értelmezniük a szabályokat. A fiatalok rendkívül gyorsan tanultak, és élték bele magukat az önfeledt játékba.

Tibeti hangtálak, sípok, és más különleges hangszerek kerültek középpontba a táborunk záró napján. Először még hangos nyüzsgés és zsongás hallatszott a központunkban, majd mikor mindenki kipróbálta a hangszereket, elcsendesedett az épület. Fontos, hogy időnként megálljunk, és némán elmélkedjünk, ezért közös relaxálással zártuk a hetet.

A társasjátékozások, a kirándulás, a sport, a vetélkedők ismét alkalmat adtak a közösségformálásra. Rengeteget gyarapodtunk tudásban, élményekben és kapcsolatainkban!