Olvasási idő: 2 perc

„Én a harmóniában hiszek, amely megteremti a lehetőséget a tehetség kamatoztatására” – mondta Bogyay Katalin az MCC Ambassador Talk rendezvénysorozatának november 8-i eseményén. Magyarország korábbi ENSZ nagykövete a beszélgetésben kiemelte, a tehetséget ő mindig megpróbálta a család, az ország, a közösség, sőt a világ érdekében is használni.

Az író, televíziós szerkesztő, a Magyar ENSZ Társaság elnöke kifejtette, meghatározó egy diplomata életében az, hogy milyen környezetben, családban születik. Bogyay Katalin – aki a német és magyar nemzetiségek lakta Móron született – számára egy természetes közeget jelentett a több kultúra, a nyelvi és vallási sokszínűség megléte.

Bogyay Katalin az egyik legtapasztaltabb, világszerte ismert magyar diplomata, aki többek között a londoni Magyar Kulturális Intézet igazgatójaként és hazánk párizsi UNESCO nagyköveteként is tevékenykedett. Sokoldalú pályafutásáról, a kulturális diplomácia jelentőségéről, valamint hazánk multilaterális szervezetekben betöltött szerepéről beszélgetett vele Szűcs Dóra, az MCC Nemzetközi Igazgatója.

Az Ambassador Talks programsorozat keretében jelenleg aktív nagykövetek mutatják be saját, illetve állomáshelyük országának jellegzetességeit, Magyarországgal fenntartott kapcsolatrendszerét, és beszámolnak diplomáciai tapasztalataikról is. Minden alkalom fontos részét képezik a részt vevő hallgatók és oktatók kérdései.

A program célja, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek Magyarország egyes országokkal fenntartott kapcsolatrendszerének mindennapjaiba, megismerjék a partnerországok jellegzetességeit és megismerjék a nagykövetek, képviseletvezetők munkáját, mindennapjait, kihívásait.