Olvasási idő: 2 perc

A miskolci Drogambulancián jártak a Középiskolás Program diákjai, hogy megismerkedjenek az intézmény működésével, és tudják, hová kell fordulni, ha esetleg egy barátjuk, diáktársuk drogproblémával vagy más függőséggel küzd.

Az ambulancia meghívására töltötték az aktuális heti klubdélutánt a KP-s diákok az intézményben, amelynek elhivatott munkatársai kedves fogadtatásban részesítették a fiatalokat. Megmutatták az ambulanciát, majd kötetlen beszélgetés kezdődött. Hosszas kérdezz-felelek indult diákjaink részéről, akik mindent tudni akartak mind a szakmával, mind pedig az intézmény életével kapcsolatosan, a szakemberek pedig közérthető módon válaszoltak az izgalmas kérdésekre.  Kiderült, a diákok egész másra számítottak, sokkal inkább egy kórteremhez hasonló, betegekkel teli helyet képzeltek el, ahol gyógyító munka folyik a nap minden percében. Ehhez képest barátságos, otthonos légkör és nyitott, hozzáértő szakemberek fogadták őket.

Számos hasznos információval, benyomással gazdagodtak a program során a diákjaink. Fontos, hogy néha szembesüljenek a hétköznapi élet „simaságából” kizökkentő témákkal, helyekkel, hogy könnyebben felismerjék, ha valaki bajba kerül, és tudjanak értő módon, hatékony segítségnyújtással, előítéletek nélkül embertársaik felé fordulni.