Olvasási idő: 2 perc

Londonba látogattak az MCC diákjai, ahol részt vehettek az ide NatCon konferencián.

A konferencia során a diákok betekintést kaphattak a brit konzervatív közösséget foglalkoztató aktuális ügyekről és közéleti témáiról. Megismerhették a brit politikai élet számos szereplőjének gondolatát és többek között meghallgathatták a brit belügyminiszter Suella Braverman előadását, aki kifejtette a „konzervativizmus célja az alapvető jogok védelme, az emberi méltóság és a képességek megerősítése, és ezáltal olyan egészséges közösségek kialakítása, amelyek lehetővé teszik a kiemelkedő közösségi teljesítményt”. James Orr, az Edmund Burke Alapítvány brit elnöke beszédében, amelynek címe „ Faith, Family, Flag, Freedom” volt kiemelte „az olyan nemzet, ahol erős családok, virágzó közösségek élnek, tudnak gazdasági szabadságban élni.”

Professzor Frank Füredi, az MCC Brüsszel igazgatója „The War Against National Belonging” címmel tartott előadást. Hangsúlyozta, a nyugati világban szisztematikus kísérlet zajlik azzal a céllal , hogy elszakítsa közösségeinket a múlt örökségétől. A konferencia szünetében diákjaink kötetlenül beszélgethettek a konferencia előadójával Michael Antonnal, – George W. Bush és Donald J. Trump korábbi amerikai elnökök nemzetbiztonsági tanácsadójával – aki az amerikai belpolitikát érintő kérdésekre válaszolt. Diákjainknak újságírókkal is találkozhattak, több hírportál, köztük a GB News riporterével is.

A számos szakmai program mellett a kulturális ismeretszerzést szolgálta egy látogatás a National Gallery-be és a Natural History Museum-ba. A diákok részt vettek Magyarország Szent Széki nagykövetének, Habsburg-Lotharingiai Eduárd könyvbemutatóján, valamint kötetlen szakmai beszélgetést folytattak Kumin Ferenc londoni nagykövettel, amely során a brit- magyar kapcsolatok helyzetéről kaphattak tájékoztatást.