Olvasási idő: 2 perc

Május 8-án Kis-Dörnyei Mártonnal, az MCC alumnusával tartottuk meg a Női Közéleti Vezetőképző Program Tárgyalástechnika kurzus és workshop című online képzését.

Május 8-án Kis-Dörnyei Mártonnal, a Miniszterelnökség Parlamenti és Stratégiai Államtitkárságának közpolitikai elemzéssel foglalkozó főosztályvezetőjével, az MCC alumnusával tartottuk meg az MCC Női Közéleti Vezetőképző Program Tárgyalástechnika kurzus és workshop című online képzési alkalmát.

A kurzus a „Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.” John F. Kennedy beiktatási beszédéből származó mottóval indult.

Kis-Dörnyei Márton előadása olyan, a tárgyalástechnika szempontjából kulcsfontosságú szempontokra hívta fel a résztvevők figyelmét, amelyeket – szakmai érdeklődéstől függetlenül – bármilyen tárgyalási helyzetben alkalmazhatnak. Diákjaink tárgyalástechnikai szituációkkal, illetve azok különböző vállfajaival ismerkedhettek meg. Mindemellett nagy hangsúlyt kapott az integratív tárgyalási folyamat ismertetése is, melyből a résztvevők megtudhatták, hogy hogyan lehet és hogyan érdemes integratívvá alakítani egy alkudozó tárgyalást.

Az egyes történelmi példák bemutatása által a diákok különböző tárgyalási folyamatokra, helyzetekre reflektálhattak, valamint olyan tárgyalási szituációkkal kapcsolatos kérdéseket fogalmaztak meg, amelyek révén aztán a saját szakmai tapasztalataikat vitathatták meg.