Olvasási idő: 1 perc

Sikeresen lezajlott az MCC Műhelytagság Program zárókonferenciája összesen több mint 60 résztvevővel. Az egynapos rendezvény során műhelytagjaink egész éves kutatómunkájuk eredményét adták elő az MCC-s oktatókból és meghívott külső szakértőkből álló szakmai bizottságok előtt, akiktől értékes visszajelzésekkel gazdagodhattak.

A témák között különböző tudományterületek képviselték magukat, szó esett többek között a mesterséges intelligencia alkalmazások szerepéről és hatásairól az egészségügyi ellátásban, a Mohács utáni magyarországi elitváltásról, az aszimmetrikus joghatósági megállapodások által felvetett problémákról, a bosznia-hercegovinai demokrácia helyzetéről, a földrajzi távolság befektetési döntésekre gyakorolt hatásáról és a videójátékokban megtalálható ún. „loot box”-ok jogi minősítéséről a szerencsejátékokkal való hasonlóság alapján.

A konferenciát Dr. Ács Zoltán, az MCC vendégoktatójának fiatal kutatókat inspiráló beszéde nyitotta meg és az ünnepélyes oklevélátadás zárta. A műhelytagok a nyár hátralévő részében – az opponensektől kapott bírálatokat is figyelembe véve – záródolgozatuk véglegesítésére fognak koncentrálni.