Olvasási idő: 3 perc

Nagy sikerrel, több mint 100 fő részvételével zajlott le 2017. október 14-én az MCC Középiskolás Program első alkalommal megszervezett pedagóguskonferenciája.

Első alkalommal került megrendezésre az MCC Középiskolás Program pedagóguskonferenciája 2017. október 14-én. Délelőtt előadást tartott Teresa Mary Hudock, a Dél-Kaliforniai Egyetem (University of Southern California) Nemzetközi Tanulmányok Tanulmányi Központjának (CALIS) alapító igazgatója, középiskolai és egyetemi tanár. Los Angelesből érkező előadónkkal készült interjú itt olvasható el, dublini szakértőnk pedig a Mindsetnek nyilatkozott. A konferencián tartott délelőtti prezentációja letölthető innen, a délutáni műhelymunkához használt diasor pedig ide kattintva érhető el. Ezt követően Dublinból érkező vendégünk, Dr. Leeanne Hinch, a Dublin City University Tehetséggondozó Ifjúsági Központjának (Centre for Talented Youth, Ireland) tanítási módszertanával foglalkozó kutatója és koordinátora mutatta be az ír oktatási rendszer és tehetséggondozás sajátosságait, melyet általa alkalmazott pedagógiai módszerekkel színesített. A délután folyamán Magyarország első esettanulmány-megoldó közössége, a Case Solvers tartott interaktív műhelyeket az esetmegoldás módszertanának iskolai alkalmazhatóságáról. A rendezvényen megközelítőleg 100 pedagóguskolléga vett részt, várjuk őket szeretettel nyílt napjainkon, illetve jövőbeli konferenciáinkon egyaránt. A konferenciáról videós összefoglalót is készítettünk, amely alább érhető el.

A visszajelzéseket olvasva, vendégeink is hasonlóan hasznosnak érezték a rendezvényt:

„Hasznos napnak érzem, a jövőben sok mindent tudok majd használni a megismertekből. Szeretnék legközelebb is eljönni, másoknak is szívesen ajánlom.”

„Köszönet minden szervezőnek, nagyon profi volt a rendezés. Két dolog tetszett a legjobban: a külföldi előadók meghívása, mert fontos más nézőpontokkal is találkozni, valamint az a szemlélet is tetszett, hogy a tanításban hasznosítható, gyakorlatias foglalkozásokon vehettem részt. Végül nem hagyhatom szó nélkül a kiváló enni-innivalót, köszönet érte!”

„Rendkívül jól szervezett volt, pontosan tartották az időkereteket, jó előadók voltak. Örülök, hogy eljöttem, annak ellenére is, hogy nem vagyok társadalomtudományokat tanító tanár. Az előzetes szervezés is korrekt volt, jó volt a tájékoztatás menete, a jelentkezés módja. Az is tetszett, hogy ingyenes a program!”

A pedagóguskonferenciáról készült képek alább tekinthetőek meg. A fotókat készítette: Magosi Orsolya, az MCC Média/Kommunikáció szakirányának hallgatója.