Olvasási idő: 2 perc

Meghívó az „Olimpia Budapesten - kihívás és lehetőség” című beszélgetésre.

Kelet-Közép-Európa egyetlen országa sem kapott eddig lehetőséget a nyári olimpiai játékok megrendezésére. Magyarország az aranyérmeket tekintve a nyári játékok történetének tíz legeredményesebb nemzete közé tartozik, és az egy főre eső érmek számát vizsgálva is előkelő helyen áll, ugyanakkor az egyetlen a legeredményesebb tíz ország közül, amely még nem adott otthont nyári olimpiának.

Az Olimpia Magyarország legnagyobb nemzetközi eseménye és projektje lehet. Ez óriási kihívás és egyben lehetőség. Megnyerheti-e Budapest az olimpiai játékok rendezési jogát? Képes-e megrendezni egy ilyen léptékű globális sporteseményt? Milyen előnyökre és kockázatokra számíthat Budapest és egész Magyarország? 

A nagy lehetőség kiemelkedő sikert eredményezhet. A leírt felvetések mellett sok más kérdést is körüljárunk a téma kapcsán a Mathias Corvinus Collegiumban megrendezett beszélgetés során.

A vitaest résztvevői: 
Fekete Miklós, Budapest 2024 Kft. vezérigazgatója, a PwC Magyarország volt partnere
Pogátsa Zoltán, közgazdász, szociológus, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense

Moderál: 
György László, közgazdász, a BME egyetemi adjunktusa, a Századvég vezető közgazdásza

Időpont: 2016. október 5. (szerda) 19:00 
Helyszín: Mathias Corvinus Collegium, 1016 Budapest, Somlói út 51.

Az esemény sajtónyilvános.
Az eseményen való részvételhez a sajtó munkatársai számára előzetes regisztráció szükséges a következő linken: https://goo.gl/forms/hvHvazpKueLmE4hk2