Olvasási idő: 2 perc

A Középiskolás Program leglelkesebb tagjai idén nyáron is összegyűltek pár napra...

Négy nap, Verőce, top shop, challange, kisvonat, kirándulás, tábortánc, pereputty, élmények, tábortűz, csillaghullás, Startup-Business, Social Entrepreneurship project, energiagazdálkodás, iskolaalapítás, csapatmunka, új barátok – hogy csak néhány kulcsszót emeljek ki az idei nyári táborral kapcsolatban.
 

Hétfő reggel még kicsit álmosan, hálózsákokkal, bőröndökkel felpakolva kerestük lelkes instruktorainkat a Nyugati pályaudvaron, hogy útnak induljunk a Csattogó-völgybe, és az elkövetkezendő néhány napban egy kicsit jobban megismerjük egymást és önmagunkat is. Orosz Gábornak köszönhetően bepillantást nyerhettünk a szociálpszichológia világába, társadalmi-szociális vállalkozásokon dolgozhattunk szakirányos MCC-s diákok segítségével kisebb csoportokban. Megtudtuk, hogy mi mindenre használható egy ördöglakat, mennyire nélkülözhetetlen a fesztiválokon a világító Hello Kitty figura, milyen nehéz is megfelelően definiálni a „katákat”, megtalálni egy geoládát, vagy épp elvenni egymás „életét” egy-egy jól megválasztott pillanatban. Sok-sok év után végre világossá vált számunkra, miért is akarta megfőzni a farkast a harmadik kismalac, milyen pszichés problémákkal küszködött Szimba, sőt még Harry Potter eddig eltitkolt csatáira is fény derült. Természetesen idén sem maradhatott el a torta, a KP-s táborok pizzája, amit a győztes csapat boldogan osztott meg szintén hősiesen helytálló vetélytársaival a közös hullócsillag-nézés közben.

Végül csütörtökön ugyanúgy fáradtan, ugyanúgy csomagokkal a kezünkben álltunk a peronon, ám az új arcokból barátok lettek, a megszeppent, szemlélődő mosolyokból pedig őszinték.

Kiss Orsolya
Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium