Olvasási idő: 2 perc

A Semmelweis Egyetem 2023. november 23-án a magyarországi német nyelvű orvosképzés 40. évfordulóját ünnepelte. A Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért és a Magyar-Német Baráti Társaság a Németországi Szövetségi Köztársaságban együtt ünnepeltek az egyetemmel.

Prof. Dr. Alpár Alán, a nemzetközi oktatásért felelős rektorhelyettes által „40 éves a német nyelvű orvosképzés Magyarországon - Egy sikertörténet mérlege és perspektívái“ címmel tartott ünnepi beszéd keretében áttekintette a német nyelven is legmagasabb szinten történő orvosképzés 40 éves magyarországi történetét. 

A „40 éves a német nyelvű orvosképzés Magyarországon - Egy sikertörténet mérlege és perspektívái“ címet viselő ünnepi esemény a „Németország és Magyarország közti párbeszéd“  rendezvénysorozata vette kezdetét, mely Zoom konferencia formájában online zajlott.  Ezt követte az esti előadás és panelbeszélgetés Prof. Dr. Alpár Alán rektorhelyettessel. MajdAz estet egy ünnepi fogadás zárta le.

Az est házigazdája Dr. Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet igazgatója és Dr. Gerhard Papke, Magyar-Német Baráti Társaság elnöke, Észak-Rajna-Vesztfália tartományi parlamentjének korábbi alelnöke volt. A rendezvényen mintegy 80 meghívott vendég, köztük a magyarországi német nyelvű orvosképzést végzett számos alumni vett részt.

Az ünnepséggel egyúttal lezárult a Magyar-Német Intézet 2023-as rendezvényéve.Áldott Ádventet kívánunk és találkozunk 2024. február 5-i évnyitó rendezvényünkön.