Szombathelyen 2021-ben nyitotta meg kapuit a Mathias Corvinus Collegium. Vas megyében ezzel egyedülálló lehetőség nyílt az általános iskolás és középiskolás korosztály számára, hogy részt vegyenek tehetséggondozó programjainkban.

Azon diákok számára kínáljuk ingyenes szakmai képzéseinket, akik nyitottak a világra és az új ismeretekre, tudatosan készülnek a továbbtanulásra, szeretnék fejleszteni magukat és szívesen válnak egy új, inspiráló közösség tagjává.

A Fiatal Tehetség Programba 5. osztálytól, a Középiskolás Programba pedig 9. osztálytól várjuk a diákokat a megye valamennyi iskolájából.

Központunk Szombathely belvárosában, jelenleg a Petőfi Sándor u. 6. szám alatt működik, ahol modern, jól felszerelt oktatótermek, közösségi helyek, rendezvényhelyszínek várják hétről hétre a szombathelyi MCC-hez tartozó, jelenleg közel 200 fős fiatalságot. Végleges otthonunk az épület felújítását követően a Petőfi Sándor utca 14. szám alatti szecessziós stílusú, helyi védelem alatt álló épületünkben kerül kialakításra, mely a terveknek megfelelően néhány év múlva ismét régi fényében pompázhat.

A szombathelyi MCC célja, hogy magas minőségű, élménypedagógián alapuló programokat szervezzen diákjainknak, ami hozzásegíti őket a pályaorientáció és továbbtanulás mellett a sikeres és boldog élethez is.

A tehetséggondozás mellett fontos számunkra a város társadalmi és kulturális vérkeringésébe való bekapcsolódás is. A 2021/2022. tanév során – az első tanévünkben – 20 alkalommal szerveztük nyilvános rendezvényeinket, melyekre nemcsak diákjaink, de a város, sőt, a megye számos érdeklődője is ellátogatott.

A jövőben is ezt az utat kívánjuk folytatni, minél több érdekes nyilvános előadás megszervezésével; tartalmas szakmai képzések, táborok, tanulmányutak lebonyolításával a hozzánk járó tehetséges diákok, valamint szüleik, vas megye pedagógusai és a programjaink iránt érdeklődők számára.