„Csak azt éreztem, hogy bennem sokkal több van, több van, mint ami itt vagyok a világnak, csakhogy mélyen bezárva, és nem tudok eléggé felnyílni, úgy éreztem, hogy kincseim vannak valahol egy sötét fiókban…”

(Babits Mihály: A gólyakalifa)

 

Nagyon régóta közel áll a szívemhez ez az idézet. Szerintem mindenki érezte már az életében legalább egyszer azt, hogy nem tudja azt nyújtani, mire – úgy érzi – igazán képes. Amatőr színjátszó koromban rettenetesen foglalkoztatott ez a probléma. Amikor megismerkedtem az MCC tevékenységével, és elmerültem a tehetséggondozás lehetőségeiben, rájöttem, hogy ez a szövegrészlet is a tehetségről szól. Arról, hogy a bennünk rejlő kincsek feltárásához segítségre van szükségünk.

Irodavezetőként igyekszem az adminisztációs terheket levenni a szakmai programokat vezető kollégák válláról, ezzel támogatva őket abban, hogy energiájukat teljes egészében a diákok tehetséggondozására fordíthassák. Emellett természetesen nagyon szívesen veszek részt a gyerekekkel való közös munkában és játékban is.

Bízom benne, hogy munkámmal rengeteg fiatal számára nyújhatok segítséget abban, hogy kinyithassa azt a bizonyos sötét fiókot.