Fenntartható vagy zöldre mosott a divatipar? - Erről és az alternatív megoldásokról beszélget kendőzetlenül az est három szereplője.

Az online eseménysorozat harmadik beszélgetésének címe: Fenntartható vagy zöldre mosott a divatipar?

 Időpontja: 2021.11.08., 18.00 órától 19.00 óráig.

FACEBOOK LIVE: https://www.facebook.com/events/249689287187565/

A beszélgetés résztvevői: Mengyán Eszter: HOLY DUCK divatblogger, Inotay Petra: FIVOSZ Alapítvány, kuratóriumi elnök, Basa Márton: Klímapolitikai Intézet, junior kutató, az est házigazdája.

Többek között ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kell majd vendégeinknek válaszolniuk: Mennyire környezetterhelő a divatipar? Mekkora az ágazat részesedése a globális üvegházgáz kibocsátásból? Mekkora egy farmernadrág ökológiai lábnyoma? Illik-e a fast fashion a klímatudatossághoz? Hogy áll a divatszakma az újrahasznosítással?

Az esemény szervezői: a Klímapolitikai Intézet és a Reaktor Alapítvány.

Zöld Tusáról bővebben:Az ismeretterjesztő, edukációs információs sorozat célja az #éghajlatváltozás, a #fenntarthatóság és a #környezetvédelem szempontjából közérdeklődésre számot tartó, az embereket érdeklő, Magyarország jövőjét nézve izgalmas témák napirendre tűzése és az ahhoz kapcsolódó érvek ütköztetése, szakmai álláspontok megismertetése a nagyközönséggel.