Az előadás alapja a Vállalati Gerillák című könyv, és annak is elsősorban az egyéni csúcsteljesítmény fenntartására, illetve az innovatív döntéshozatalra vonatkozó részei.

Az előadás második felében pedig megismerhetjük az MCC Vezetőképző Akadémia fejlesztési módszereit, amelyek a mai komplex környezetre készíti fel a hallgatókat.

Mindkét téma közös összetevője, hogy a mai kiszámíthatatlan világban az emberek elbizonytalanodtak és a hagyományostól eltérő megoldásokat keresik. A szervezetek többsége sem képes lépést tartani a gyorsan változó környezettel. A jövőben a túlélés formulája eléggé egyértelmű: valaki vagy adaptálódik, vagy végérvényesen lemarad.

Éppen ezért olyan kérdéseket boncolgatunk, hogy mik a legfontosabb és „legemberibb” vezetői készségek a jövőben? Hogyan lehet tartósan fenntartani vezetőként a produktivitást az egyre kiszámíthatatlanabb környezetben? Hogyan kell kiválasztani és fejleszteni a jövő vezetőit?

Előadó: Dr. Porkoláb Imre, MCC Vezetőképző Akadémia igazgatója

Dr. Porkoláb Imre a 270 éves múlttal rendelkező Sandhursti Királyi Katonai Akadémián végzett, ezt követően több hazai katonai és civil egyetemen (Corvinus Egyetem, NKE, Stanford, Harvard) szerzett másoddiplomákat, és PhD fokozatot. 

Katonai karrierjét 1993-ban kezdte, hadszíntéri szolgálaton vett részt az Iraki Szabadság műveletben, és Afganisztánban, és szolgált többek között a NATO Stratégiai Transzformációs Parancsnokságon, illetve a Pentagonban. 2018. óta a Magyar Honvédség innováció terén végzett átalakító munkáját vezette a nemzeti fegyverzeti igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyetteseként. Ezt követően 2020. októberétől a Vezetőképző Akadémia igazgatója a Mathias Corvinus Collegiumban.

Kutatási területei a hagyományostól eltérő vezetéselmélet, a V.U.C.A. környezetben sikeres változásmenedzsment, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszerei, és azok az üzleti életben való alkalmazhatósága Első könyve Szolgálj, hogy vezethess! címmel 2016-ban jelent meg, második könyve, A stratégia művészete pedig 2019. májusában látott napvilágot. Harmadik könyve Vállalati Gerillák címmel 2021. decemberében jelent meg.


Regisztráció: mittag.monika@mcc.hu

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!