Az előadás első részének alapja a Vállalati Gerillák című könyv, és annak is elsősorban az egyéni csúcsteljesítmény fenntartására, illetve az innovatív döntéshozatalra vonatkozó részei. Az előadás második felében pedig megismerhetjük az MCC Vezetőképző Akadémia fejlesztési módszereit, amelyek a mai komplex környezetre készítik fel a hallgatókat.

Mindkét téma közös összetevője, hogy a mai kiszámíthatatlan, bizonytalan világban az emberek a hagyományostól eltérő megoldásokat keresik. A szervezetek többsége sem képes lépést tartani a gyorsan változó környezettel. A jövőben a túlélés formulája egyértelműnek tűnik: valaki vagy adaptálódik, vagy végérvényesen lemarad.

Mik a legfontosabb és „legemberibb” vezetői készségek a jövőben? Hogyan lehet tartósan fenntartani vezetőként a produktivitást az egyre kiszámíthatatlanabb környezetben? Hogyan kell kiválasztani és fejleszteni a jövő vezetőit? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ.

Előadó: Dr. Porkoláb Imre, MCC Vezetőképző Akadémia igazgatója

Dr. Porkoláb Imre a 270 éves múlttal rendelkező Sandhursti Királyi Katonai Akadémián végzett, ezt követően több hazai katonai és civil egyetemen (Corvinus Egyetem, NKE, Stanford, Harvard) is végzett, majd megszerezte PhD fokozatát is.

Katonai karrierjét 1993-ban kezdte, hadszíntéri szolgálaton vett részt az Iraki Szabadság műveletben és Afganisztánban, de szolgált többek között a NATO Stratégiai Transzformációs Parancsnokságán, illetve a Pentagonban is. 2018 óta a Magyar Honvédség innováció terén végzett átalakító munkáját vezette a nemzeti fegyverzeti igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyetteseként. Ezt követően 2020 októberétől a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiájának igazgatója.

Kutatási területei a hagyományostól eltérő vezetéselmélet, a V.U.C.A. környezetben sikeres változásmenedzsment, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszerei, és azok üzleti életben való alkalmazhatósága. Az elmúlt években több könyve is megjelent:

  • 2016: Szolgálj, hogy vezethess!
  • 2019: A stratégia művészete
  • 2021: Vállalati Gerillák

Az eseményen történő részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, melyet az aktuálisan érvényben lévő járványügyi szabályozásokhoz igazítunk.

Regisztráció: https://feliratkozas.mcc.hu/hu/mcc-szombathely-valtozz-valtoztass-vezess

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!